Lieve ijsliefhebbers, 

Wist u dat we bij Monte Pelmo meer verkopen dan alleen bolletjes ijs?

Klik hier voor het complete assortiment

Monte Pelmo

Monte Pelmo is een ambachtelijke Italiaans ijswinkel en groothandel midden in de Jordaan Amsterdam.
Het begon eigenlijk allemaal in 1957 in een snackbar aan de 2e Laurierdwarsstraat. In 1965 verhuisde de ijsprodcutie van Monte Pelmo naar de andere kant van de Jordaan in de 2e Anjeliersdwarsstraat werd een ambachtelijke ijsfabriekje neergezet met klein winkeltje met toonbankje voor de buurtbewoner en pasanten. Fred nam in 1981 samen met zijn vrouw Ria het stokje van zijn ouders Chris en Riek Cornelisse over en begin jaren negentig werd er uitgebreid naar de Anjeliersstraat toe. In 1991 kwam Angela 3e genaratie in de zaak en nam zij in 2006 het stokje van haar ouders over. Haar man Peter kwam door toenemende drukte in de groothandel en winkel in 2007 in de zaak. In 2021 is dochter Rozan als 4e generatie naast haar studie te vinden bij haar ouders in de zaak. Door het moeilijk bereikbare binnenstad is Monte Pelmo sinds januari 2021 opgesplits in twee bedrijven. Monte Pelmo ijswinkel en Monte Pelmo Gelatolab.
De ijswinkel is nog op de oude bekende lokatie in de 2e Anjeliersdwarstraat met doorloop naar de Anjeliersstraat waar dagelijks vers ijs wordt bereid voor de winkel die in maart 2021 in een gehele nieuwe jas gehesen is geopend. 

De Gelatolab is verhuisd naar Almere, daar waar de klanten en leveranciers rustig kunnen laden en lossen.

In het Gelatolab werkt Angela aantal dagen samen met Jordy Dijkhuizen en Dennis de Vos die de dagelijkse leiding hebben en de overige dagen werkt zij samen met haar man en dochter in de Amsterdamse jordaan in de ijswinkel.

 

Monte Pelmo

Uw eigen ijswinkel?

Heeft u interesse om een eigen ijswinkel, ijssalon of kiosk te beginnen?
Dat kan op verschillende manieren en Monte Pelmo wilt en kan u daarbij helpen.
Neem nu contact met ons op
Uw eigen ijswinkel